Лазерно избелване на зъбите

Лазерното избелване на зъбите е един от най-ефективните методи за бяла, лъскава усмивка. Как да се подготвим за лечението, каква е цената му и как да поддържаме ефекта от лазерно избелване?

Лазерното избелване на зъбите е един от най-ефективните методи за бяла, лъскава усмивка. Как да се подготвим за лечението, каква е цената му и как да поддържаме ефекта от лазерно избелване?

Много хора мечтаят за снежнобяла усмивка, един от най-ефективните начини да я постигнете е избелването с лазер. За да извършите това лечение, първо трябва да се подготвите правилно, в противен случай може да доведе до свръхчувствителност, лечение на кореновите канали и нееднакво избелване. Ефектът от лечението е наистина ефектен, но поддържането му не е най-лесното нещо. Затова нека бъдем готови за това, защото цената на лазерното избелване не е ниска и трайността на ефектите зависи само от нас.

Как да се подготвим за лазерно избелване на зъбите?

Много е важно всички кухини да се излекуват преди да се извърши процедурата за избелване на зъбите . Ако не направим това, може да се развие чувствителността на зъбите. Освен това може да причини увреждане, което впоследствие ще изисква лечение на кореновите канали. Препаратът на базата на водороден прекис може да повреди пулпата на зъба.

Преди лазерното избелване на зъбите е необходимо да се отстрани зъбен камък, така че полученият ефект да е равномерен, а зъбите да се изсветлят на същото ниво.

Лазерно избелване на зъбите – как изглежда процедурата?

В самото начало зъболекарят прилага гел върху венците, който ги предпазва от избелващия агент. Тогава гелът се втвърдява в специална лампа. Сега започва същинската част от процедурата. Препарат за избелване се прилага върху зъбите, основната активна съставка на които е водороден пероксид. Последната стъпка е осветяването на зъбите със синя светлина с диоден лазер или LED лампа. Времето на експозиция е от 20 до 40 минути. Водородният пероксид при разлагане прониква в емайла и избелва промяна на цвета на зъбите. След лечението избелващият и защитен препарат се отстранява от венците, а устата се изплаква с топла вода.

Ефекти от лазерно избелване на зъбите

След лазерно избелване на зъбите можем да разчитаме на дългосрочното премахване на петна и промяна в цвета, възникнали от хранене, пиене и дори пушене. Пълният ефект от лечението и стабилизирането на цвета е видим едва след две седмици. Някои зъби могат да бъдат побелени с до 11 градуса, а цветът на зъбите е равномерен. В зависимост от диетата, оралната хигиена и други навици, избелващият ефект може да продължи до 2 години.

За да продължи ефекта на избелване на зъбите, трябва да се въведе така наречената “бяла диета” за най-малко две седмици след процедурата, т.е. оцветяването на ястия и напитки, като касис, цвекло, вино или кафе, трябва да се избягва. По-късно също е по-добре да избягвате тези продукти или поне да ограничите консумацията им. Ако изгорим хартии, ефектът няма да е постоянен и зъбите ще се върнат в предишното си състояние много бързо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *