Зъболекар д-р Иван Марков. Магистър стоматолог в София

Предимството на зъболекар д-р Иван Марков е специализираната ендодонтска и хирургическа насоченост.

В стоматологичен кабинет “Марков-дент” ще получите квалифицирана помощ от д-р Иван Марков – зъболекар с повече от 15 години практика. Професионалният път на д-р Марков магистър-стоматолог е съсредоточен върху стремежа му за непрекъснато усъвършенстване в областта на ендодонтията, оралната и лицево-челюстна хирургия.


Избор на зъболекар. Кой и как да ви лекува?

Труден въпрос, на чийто отговор ще се крепи вашето орално здраве. С оглед да ви бъдем полезни, ще ви зададем няколко въпроса важни при избора на стоматолог:

Преди да пристъпи към каквото и да е лечение, избраният от вас зъболекар повика ли ви на предварителен контролен преглед с цел да изясни вашето текущо дентално здраве, да даде обстоен отговор на възникналите у вас въпроси, да ви назначи при необходимост първоначални изследвания? Начерта ли ви в общи линии бъдещия лечебен план, който ще следва до пълното саниране на устната ви кухина? Получихте ли изчерпателна информация от вашият стоматолог за възможните рискове и избраните от него лечебни подходи и методи? Даде ли ви приблизителна оценка за стойността на всяка една от неговите манипулации? Запозна ли ви с възможността да консултира и препрати случая ви към негови колеги от други специалности? Надяваме се, че след като си отговорите на тези прости, но важни въпроси, ще вземете най-доброто решение при избора на зъболекар.

В кабинета на зъболекар д-р Марков се извършва широка гама от стоматологични услуги (профилактични, възстановителни, протетични, хирургични и др.), използва се съвременна техника и материали. Задължителна част от практиката на стоматолог д-р Марков е превенцията и поддържащата терапия.


Подредба и развитие на млечни и постоянни зъби

Структура на зъб 


Лечение – терапевтично(кариесно), протетично, пародонтално, хирургично, детска стоматология

Консултации – обстоен преглед с интаорална камера, съставяне на индивидуален план за комплексно лечение, становище по текущо лечение или стоматологичен проблем, препращане към ортодонт или имплантолог.

Физиотерапевтични процедури – установяване виталитет (ЕОД), йонофореза, лазер, регистриране на патологична полиметалия (патогалванизъм), фокална диагностика.

Профилактика – професионални съвети за оралната хигиена, прегледи, съвети при бременност.

Информацията е с опознавателна цел. Тя е поднесена сбито и непълно.


Нашият съвет: питайте без да се притеснявате. Използвайте най-удобния за вас начин, но не забравяйте, че личния ви контакт със стоматолог д-р Иван Марков е най-доброто решение.