Имплантология

Имплантите, най-общо казано, са винтови дюбели навиващи се в предварително калибрирано разпробит канал в костта. Те могат да възстановят цели липсващи зъбни единици: една, две и повече – до цели обеззъбени челюсти. Имплантите все повече навлизат в съвременната протетична стоматология поради факта, че спестяват биологично неоправданото изпиляване на съседни здрави зъбни структури съпътстващи изработването на класическите мостови конструкции или използването на не много удобните, травмиращи емоционално, физиологично и хигиенно протези. С напредването на имплантологичната технология, успеваемостта достигна до 95%* (*при безупречно изпълнен имплантологично-хирургичен протокол и точна преценка на общо-здравния статус на пациента, липсата на данни за тежки хронични заболявания: диабет 1,2 вид, левкимии, автогенни имунни заболявания, ракови и предракови, психоматични, тежка никотинова зависимост и т.н.). По-долу можете да видите видеата и решенията на някой от най-честите клинични случаи с прилагането на Имплантологична техника.

Практично, лесно решение за закрепване на временния мост към имплантите.Това се прави с цел да се проследи тяхното поведение след като са РЕАЛНО НАТОВАРЕНИ и пациента да привикне с новата си захапка.
Тесни импланти, предвидени специално за фронталната област или зони с недостатъчно място.
Протеза или мост поставени върху импланти с ангулирано полагане (под ъгъл).Това се налага, когато няма достатъчно кост за вертикално полагане на импланта.
Революционно решение за неснемаема тотална протеза върху ангулирани импланти.
Много практично решение (без да се налага оперативно “повдигане на синуса”) при липса на достатъчно кост в средната част на мостовото поле.
Мостова изработка върху три импланта на долна челюст.