Хирургия

Стоматологична хирургия. Д-р Марков зъболекар – хирург в София

Кога се налага намеса на зъболекар – хирург?

До оперативна намеса най-често се стига поради факта, че при много пациенти лечението е закъсняло, неправилно проведено или консервативните методи са невъзможни.
В съвременната орална хирургия съществуват редица диагностични и оперативни методи и технологии които да гарантират успех при правилно и прецизно проведено лечение.

Оралната хирургия е специалност която обединява терапевтични и оперативни методи от лицево – челюстна хирургия и стоматология. Изпълняват се различни операции по премахване на болни и неподлежащи на възстановяване зъби или части от тях (корени), правят се интервенции за премахване на огнища в костта – грануломи и кисти. В компетенцията на добрия зъболекар – хирург влиза неотложната помощ при възпалителни процеси, при травма на зъбите, меките тъкани, венците, челюстта и др. 

Д-р Иван Марков, специалист зъболекар – хирург

В стоматологичен кабинет “Марков – дент” ще получите лечение и консултации в областта на оралната и лицево-челюстната хирургия от специалист зъболекар – хирург, относно различни проблеми като зъбни заболявания, възпалителни процеси и заболявания на пародонта, лезии (язвички, рани, афти), абсцеси, кисти и други образувания в устната кухина, както и необходимите следоперативни грижи за бързото възстановяване на засегнатата област /дренаж, промивка, кюртаж/. Консултации и лечение от стоматолог – хирург при бременност и други деликатни състояния.

В зависимост от сложността на манипулацията и тежестта на заболяването е от решаващо значение всички операции (дори и рутинното изваждане на зъб) да се провеждат само от опитен зъболекар – хирург, в противен случай са възможни различни усложнения и нежелани странични ефекти. Затова изборът на специалист стоматолог – хирург трябва да се направи много старателно. 

В кабинета на д-р Марков, специалист зъболекар – хирург се извършва оперативно лечение на вродени или придобити дефекти, тумори, инфекции, заболявания на слюнчестите жлези, челюста и др.

В този клон на стоматологията условно могат да се обособят няколко подгрупи:

травматично – репаративна хирургия онкологична хирургия пародонтална хирургия зъбна (вадене на зъби при различни казуси) хирургия пластично – естетична хирургия

Разбира се тези групи преливат една в друга, като най-често се практикува оралната хирургия и пародонталната хирургия.