Поставяне на импланти

Следващото най-добро нещо след истинските зъби, са зъбните импланти.

Пет причини защо зъбните импланти са толкова популярни:

1. Естествен вид и удобобство.
Зъбните импланти са проектирани да изглеждат, усещат и функционират като вашите естествени зъби. В допълнение, имплантите дават на пациента увереност да се усмихва, да се храни и да участва в социални дейности, без да се притеснява как изглеждат или дали протезите му ще паднат.

2. Дълготраен и надежден.
С подходяща грижа и поддръжка, имплантите издържат толкова дълго, колкото и конвенционалните възстановявания на зъбите, с предвидими резултати.

3. Висока успеваемост.
Добре планираните и поддържани зъбни импланти обикновено предлагат „нива на оцеляване“, сравними или по-добри от други опции за заместване на зъбите. И тъй като технологията и техниките за имплантиране се подобряват, трябва да се подобри и техният успех. Хората в добро здраве имат най-добри шансове за успешни импланти.

4. Подобрена способност за хранене и дъвчене.
Зъбните импланти са закотвени в челюстната ви кост точно като естествените зъби. С течение на времето те ще помогнат за запазване на челюстната кост и значително ще намалят костната резорбция. Замяната на липсващи зъби с импланти ви позволява да дъвчете храната си по-добре и да говорите по-ясно.

5. Подобрени черти на лицето и костите.
Зъбните импланти запазват естествената зъбна тъкан, като избягват необходимостта от изпиляване на съседни зъби както при конвенционални мостове. Те също така ще запазят костта и значително ще намалят костната резорбция и влошаване, което води до загуба на височина на челюстната кост. Зъбните импланти също помагат за възстановяване на структурата на челюстната ви кост, тъй като те намаляват натоварването върху останалите орални структури/зъби и запазват естествената зъбна тъкан и намаляват костната резорбция и влошаване, което води до загуба на височина на челюстната кост.

Поради всички тези предимства зъбните импланти осигуряват отлична дългосрочна стойност и могат да бъдат страхотна инвестиция в дългосрочно орално здраве.